
100 Civic Center - Lake Forest CA, 92630

Q: What If I stay longer than 30 Days? 
Am I entitled to a TOT Tax refund?

T R A N S I E N T  O C C U P A N C Y
T A X  " T O T "  F A Q

A: No.  Even though you may have stayed at a
hotel for more than 30 days, you are not entitled
to any tax refund as the hotel is zoned to only
serve short term guests.

Q: What if the hotel I stay at did not re-register me as
a new guest, am I entitled to a TOT Tax refund then?

A: No.  Even if your hotel failed to re-register you
as a new guest before reaching 30 days, you are
not entitled to a TOT Tax refund as the hotel is
still serving only a short-term lodging purpose
(LFMC, § 9.04.030).

Q: Can I stay at a hotel in Lake Forest for over 30
days and avoid paying TOT Tax?

A: No.  All hotels within Lake Forest are
designated under LFMC, § 9.72.090 as non-
residential spaces, meaning the hotels only
serve short-term guests defined as 30 days or
less.

Transient Nature of Hotel Stays Explicitly Defined in LFMC, §  3.25.020


